2016/10/22

Modelul acționării meritocratice


Modelul acționării meritocratice


Etapa I : Descrierea situației problematice și formularea corectă a problemei


În primul rând trebuie publicată o problemă rezolvabilă printr-o descriere a situației problematice. Dacă problema nu este rezolvabilă nu ar trebui abordată imediat. Nu prea este nevoie de descripții de situații pentru că oamenii le știu în general.

Etapa II: Explicarea situației problematice sau identificarea cauzei


Cel ce a dat descripția problemei sau situației problematice trebuie să explice de ce este această situație sau care este cauza problemei. Explicațiile sunt mai puține pentru că sunt mai greu de făcut. Mai bine dai explicație decât să publici o nouă descripție.

Etapa III: Elaborarea soluției sau prescrierea acțiunilor necesare pentru rezolvarea problemei explicate


Dacă ai descris o situație problematică și ai identificat cauza atunci trebuie să faci un pas înainte pentru a da soluția problemei. Vei da o serie de indicații sau prescripții a modului de a face care duce la rezolvarea problemei.
Ciolănarii capitaliști nu vor să publice soluțiile ca să le dea după ce li se dă ciolanul. Pe de altă parte ciolănarii capitaliștii ocupă poziții de putere în stat fără să aibă soluții la problemele poporului. Dacă publici soluții ciolănarii le vor fura și folosi pentru a păstra ciolanul și curvele. Darea publică a soluțiilor se poate face paralel cu dezvăluirea culpei ciolănarilor într-un mod care să îi incrimineze și să le ia ciolanul ( și bineînțeles curvele).

Etapa IV: Rezolvarea problemei sau eliminarea factorilor care au determinat apariția și existența problemei


Nivelul cel mai înalt de abordare a problemei este rezolvarea ei. Adică nu aștepți confirmare sau infirmare de la nimeni ci elimini condițiile și cauza care determină problema și creezi condițiile pentru o situație superioară mai bună decât cea care a fost.


Etapele rezolvării problemei sunt și criterii de evaluare

meritului autorului acțiunii.

Niciun comentariu: